Welke gitaar te kiezen - Neonway

Gitaar is je trouwe vriend voor vele jaren te komen!

Deze vraag is geboren in het hoofd van elke persoon die op een bepaald moment besloten om deze tool te nemen. Op dit punt voor vele jaren poriën genieën van menselijke gedachte, voeren duizenden gitaristen vergelijkende analyses uit, debatten, dilemma’s, gevechten, escaleren naar het bloedbad. Maar de vraag welke gitaar gekozen moet worden door een beginnende gitarist is nog niet opgelost.

Dus laten we uitzoeken wat voor soort gitaar moet worden gekozen door een persoon die net heeft besloten om te beginnen op het netelige pad van de gitarist en nog steeds niets weet niet alleen in gitaren, maar ook in de muziek in het algemeen.
Als je dit leest, ben je waarschijnlijk ofwel een jong gitaar talent, die net klaar is om je eerste instrument te kopen, of zijn ouders/vrienden/familieleden van het bovenstaande talent.

Hoe dan ook, je hebt een dozijn vragen in je hoofd. Akoestiek of elektrische gitaar? Welke boom? Wat beïnvloedt deze boom? Wat zou de prijs moeten zijn? Welk bedrijf is betrouwbaarder? Wat is het verschil tussen een klassieke popgitaar en een elektroakoestische gitaar? Waarom hebben deze gitaren verschillende vormen? Welke vorm is beter? Hoeveel frets moet een goede gitaar hebben?

Al deze vragen jaar na jaar ontstaan bij jonge gitaristen. En hoewel u het antwoord op hen vinden met een enkele klik in het tijdperk van de hoge technologie, laat de kwaliteit van deze reacties meestal veel te wensen over.
Het lezen van dit artikel herinneren-het werd geschreven door een gitarist met veel ervaring achter zijn rug, en mijn volgende woorden worden gedomineerd door ervaring, niet subjectieve mening en verlangen om hun smaak op te leggen aan anderen.
Dus, wil je weten welke gitaar je nodig hebt om een beginnende gitarist te kopen?

Het antwoord is heel simpel: elke! Een ieder die hij leuk vindt.
Ik weet, nu wil je vasthouden onder mijn neus uw folder met 101 vraag over welke gitaar is beter voor een beginner, waar elke vraag is een lange tekst uit de commentaren van “specialisten”, maar ik zal vragen om dit blad te vouwen en te verwijderen voor het volgende jaar op een verre plank. Wonder? Uitleggen.

Als je een aspirant-gitarist bent, ongeacht welke gitaar je voor de eerste keer koopt, zul je het zeker na een bepaalde tijd willen veranderen, zodra je relatief intelligent leert spelen en iets begint te begrijpen in muziek en gitaren. Geef niet op. Dit resultaat garandeer ik u met een kans van 100% en is klaar om mijn handen te geven (die ik speel!) om af te snijden, als ik mezelf verkeerd. Dat is hoe de wereld werkt, en er is niets wat je eraan doen. Gitaren zijn een medicijn. En als je eenmaal gewend bent aan een, zul je een ander willen.

Dus als de eerste gitaar zou ik nog steeds een goedkoop instrument aanbevelen. Het verschil tussen duur en goedkope u, als gevolg van onervaren, nog steeds niet begrijpen zijn volledige, maar hoeft niet te produceren onnodige kosten. Bovendien is een goedkope tool veel gemakkelijker te verkopen dan duur. En de prijs tussen de nieuwe en de b.u. Place instrument zal hoogstwaarschijnlijk een paar duizend roebel. Overwegende dat het verschil tussen een nieuwe en een ondersteunde dure tool kan enkele tientallen duizenden. Dus, een goedkoop instrument is ook een meer liquide grondstof.

90% van al diegenen die een gitaar willen meenemen wil rock spelen.

Daarom willen dergelijke beginnende gitaristen niet alleen een gitaar, maar ook een elektrische gitaar. Maar veel zorgen of het is handig om te leren van dergelijke, of het niet zal interfereren met haar volume buren, etc. Maar de gebruikelijke akoestische gitaar is gemakkelijker te kopen, en het, in tegenstelling tot elektrische gitaar, vereist geen extra uitrusting voor het spel. Dus ik zou nog steeds aanraden om te beginnen met akoestiek. Vooral met zo’n gitaar kun je altijd de werf in gaan en de simple3 Chord songs spelen, die constant van de vraag van bedrijven zijn. En elektrische gitaar zal het volgende instrument, waarvan de tijd, zoals hierboven was geschreven, zal zeer snel komen.

Een andere vraag die je zult hebben: wat voor soort akoestische gitaar? In de winkel zijn ze een grote verscheidenheid aan vormen. Natuurlijk, de vorm, evenals het type hout, invloed op de klank kwaliteiten van de gitaar. Maar er is geen concreet antwoord op de vraag welke vorm beter is. Ze zijn gewoon anders. Sommige zijn rinkelen, anderen zijn meer melodisch. Het kiezen van een mooie gitaar in dit opzicht is uiterst subjectief. En aangezien op het gebied van geluid velen nog steeds niet kunnen begrijpen wat ze graag meer, de keuze van 3/4 zal bestaan uit een visuele weergave van het instrument. Echter, de beginnende gitarist raadt nog steeds een bezoek aan de muziekwinkel en het spelen van het instrument (of gewoon vasthouden in zijn handen). De Grift moet plat zijn, de hand moet nooit vastklampen, niets moet interfereren met de vingers. Als je denkt dat een gitaar met 24 frets beter is dan 22, zal ik je boos. Er is eigenlijk geen verschil, want op de laatste twee frets zul je heel weinig spelen (of helemaal niet wakker worden). Maar, zoals het klopt, gitaren met 22 frets van menzur meer. Dit betekent dat de frets op de gitaar breder zijn, en vingers daar om handiger te zetten. Dus ik zou je precies een tool met 22 frets aanraden.

En de snaren? Er zijn gitaren met nylon snaren (klassiek) en staal. Het type snaren beïnvloedt niet alleen het geluid, maar ook het type gitaar. Nylon heeft een spankracht meerdere malen kleiner, de snaren zelf zijn zachter en het is makkelijker om ze te spelen op het eerste. Staal is harder. Vingers, niet gewend aan strijkers en hebben geen karakteristieke eelt op de pads, zal krijgen moe van hen meer. Maar het is niet kritisch. Als je wilt beginnen te spelen op stalen snaren, doe het zonder aarzeling. Ook op elektrische gitaren zijn stalen snaren en de vorm van een gier hetzelfde als op akoestiek met stalen snaren. Terwijl de klassieke gitaar dikker is dan de gier, zijn de frets breder en bij het kopen van een elektrische gitaar zal moeten “herbouwen” onder het op een nieuwe manier.

Gitaar_trouwe_vriend_voor

Maar de enige zeker manier om het instrument te kiezen dat de moeite waard is om naar de winkel te gaan en naar verschillende gitaren te luisteren. Verkopers kunnen veel aanbevelen, maar elke verkoper streeft ernaar een winstgevend product te verkopen. Verkopers van muziekinstrumenten zijn veel meer eerlijke mensen dan elektronica verkopers in grote winkels, maar ze kunnen niet altijd het juiste advies geven. Dus als je wat gitaar veel meer dan anderen leuk vond, maar de verkoper heeft aanhoudend “snuift” je een soortgelijk product van een ander merk, brengen in zijn gunst een heleboel argumenten, dan moedig sturen het met hout en koop het instrument dat je leuk vond.

Wat betreft het bedrijf (merk), er is ook geen eenduidig antwoord en alles is subjectief. De meeste budget tools voor beginners worden gemaakt in China of Indonesië, evenals in andere Aziatische Staten. Maar het is niet nodig om bang voor te zijn. Aziaten zijn vrij in staat om gereedschappen te maken. Hun prijzen zijn ook voldoende.

Van persoonlijke ervaring adviseer ik Yamaha, Hohner en aria gitaren. Ze zijn gemakkelijk te vinden, ze zijn betaalbaar en hebben goede tools in het budget segment. Gitaren van “merk” bedrijven hebben vaak een te hoge prijs vanwege het merk. Dat is waarom budget Dean, Fender, LTD, etc. een “prijs-kwaliteit” verhouding hebben ten opzichte van de bovengenoemde bedrijven.
Velen zeggen dat het beter is om een b.u. Place tool te nemen dan een nieuwe. Zijn geluid is beter, als de boom is opgedroogd, zijn de frets om een aantal andere redenen gewreven. Van het deel is het waar, maar als de eerste gitaar die ik zou aanraden nog steeds het nemen van een nieuw instrument. In de winkel zal het zeker te onderhouden zijn, terwijl het kopen met handen gebreken kan hebben die u zelf niet onmiddellijk zult opmerken. Bovendien is het verschil tussen de nieuwe en de gebruikte Yamaha C-40 niet geweldig.

Gitaar is je trouwe vriend voor vele jaren te komen. Het is een instrument, het is een kunst. Het is een mogelijk middel om geld te verdienen. Dus als je een nieuwe gitaar koopt, luister dan naar je handen, je oren en je hart.

En onthoud: er zijn geen slechte gitaren! Er zijn slechte gitaristen.

Download de tekst als PDF-bestand.