Ukulele is an interesting instrument - Neonway

Is ukulele een gitaar?

Ukulele is een ongewone en een interessante muziekinstrument. De mensen associëren het vaak met Hawaiiaanse muziek, maar momenteel wordt het wijd gebruikt voor het spelen in om het even welke stijl van muziek. Ukulele verdiende zijn grootschalige populariteit in de moderne wereld als gevolg van de lage kosten, het gemak van de productie, en eenvoudige speltechniek.

De eerste ukulele verscheen in de jaren 80 van de negentiende eeuw na de komst van Portugal zeilers naar de Hawaiiaanse eilanden. Volgens een versie, waren er vele schrijnwerkers onder hen, die begon te produceren muziekinstrumenten verwant aan de miniatuur Portugal gitaren kavakyno. Ze verkochten ze onder de lokale bevolking. Hawaiians genaamd de miniatuur gitaar “ukulele”, die kan worden vertaald als een “springen vlooien.” Ukulele vond zijn plaats onder de Hawaiianen en uiteindelijk werd hun nationale instrument. De mensen die leven op de eilanden speelde folklore muziek op de ukulele, maar er waren verschillende muzikanten die hun eigen stijl ontwikkeld. Na de Panama Pacific Exposition in San-Francisco, USA, waar concerten met Hawaiiaanse muziek werden gehouden, populariteit van de ukulele steeg sterk.


Het ontwerp van de ukulele is vergelijkbaar met die van de gitaar. De belangrijkste verschillen zijn de grootte van het frame en het feit dat de ukulele heeft slechts vier snaren. Ukuleles zijn er in vier verschillende variaties: sopraan, concert, tenor, en bariton. De eerste soort is de kleinste onder zijn kin, het is maatregelen tot 20 centimeter. Andere soorten eigenschap grotere grootte en een lagere muzikale waaier. Het frame van de ukulele is niet altijd zoals de “figuur acht”, kunnen ze ook driehoekig, vierkant, ovaal, of zelfs in de figuur van een ananas. Een interessant feit is dat de vierkante instrumenten vaak gemaakt van hergebruikte sigaren dozen. Op dit moment, sommige fabrikanten bieden ongebruikelijke wijzigingen van het instrument: een zes-snarige “guitarlele”, een ukulele met de Balalaika frame, een elektrische gitaar-vormige ukulele zoals de Stratocaster. Alle soorten van ukulele, met uitzondering van de bariton Ones, zijn afgestemd op een vergelijkbare manier: so-do-mi-La. Er is ook een alternatieve manier om een ukulele Tune, een tonaliteit hoger dan de gebruikelijke Toon, wat betekent dat La-re-FA-C scherp. De bariton ukulele is opgezet als de eerste vier snaren van de standaard gitaren.


De techniek van het spelen van een ukulele is eenvoudig en ongecompliceerd. Voor het spelen van een ukulele als een begeleidend instrument, de linkerhand houdt de akkoorden (die veel gemakkelijker te grijpen dan die van de gitaar), terwijl de wijsvinger van de rechterhand maakt snelle hits up-down. Om een solo deel te spelen, is een mediator vaak nodig. Jazz groepen vaak gebruikt de ukulele in hun muziek, waar de fortepiano werd onderstreept door licht en hoge akkoorden op de kleine gitaar. Een voor een, de wereld fase begon te worden gevangen genomen door gitaar groepen die elektrische mechanismen te gebruiken in hun muziek-elektrische gitaren, versterkers, geluidseffecten. Ukulele wordt gebruikt door veel folk groepen, Country muziek performers, en nog veel meer. Indie folk groepen Sun Dali en de Retuses vertegenwoordigen de ukulele op de Russische muziek scene.

Related Posts