Toetsenborden - Neonway

Typen toetsenborden!

Keyboard instrumenten zijn een geweldige uitvinding in de muziek. Het nieuwste systeem van muziek schrijven verscheen dankzij hen. Naast klavecimbel en piano, zijn toetsen beschikbaar op verschillende andere instrumenten. Bijvoorbeeld op een accordeon of clavicord.

Elektronische toetsenborden
Instrumenten zoals elektrische orgels of piano zijn populair bij popbands en jazzmuzikanten. Het elektrische orgel of de piano wordt op dezelfde manier gespeeld als op de gebruikelijke, maar het geluid verandert. En het blijkt als een synthesizer.

Synthesizer
Synthesizers creëren signalen die door speciale versterkers heen gaan. Deze signalen kunnen veel verschillende geluiden te maken.

Elektrische orgels
In de jaren 1920 werden elektrische orgels geboren. In hun tijd, ze waren een perfecte technische innovatie en kon een heleboel mooie geluiden te maken. De soorten organen die in de intermissies van het podium opstegen en met lichten van meerdere indicatoren werden gegoten, gaven het publiek een blijvende indruk.


Celesta
Dit instrument heeft het geluid van metalen strips, die worden geraakt door speciale hamers geassocieerd met sleutels. Op dit instrument werd gemaakt meer dan één prachtig werk. Bijvoorbeeld, “dans van de fee drage” van het ballet “de Notenkraker.” Deze dans werd geschreven door Tsjaikovski speciaal voor de celesta.

Accordeon
De accordeon is als een klein orgel, alleen met een toetsenbord aan de zijkant. Om te leren hoe je toetsen speelt in deze hoek, heb je vaardigheden nodig.

Kerkorgel
Elk concert, of grote Kerkorgel, gebruikt vaak een pedaal, zoals een voetklavier en drie tot vier rijen toetsenborden. Daarnaast heeft hij nog steeds een aantal registers, die de persoon die het orgel speelt, kiest de groepen van leidingen die hij nodig heeft. Al deze apparaten zijn nodig omdat de organen gebruiken een groot aantal buizen die noten geven niet alleen van verschillende hoogten, maar ook van verschillende Timbre geluid.

Download de tekst als PDF-bestand.