The basics of ukulele - Neonway

Wat is een ukulele?

Ukulele is een snaar muziekinstrument afkomstig van eilanden van de Stille Oceaan in 1880 dankzij Manuel Nunes. Overgrote meerderheid van de mensen associëren deze kleine gitaar met Hawaiian muziek, mooie melodieën, zandstranden, palmbomen en bloem kronen. Gedeeltelijk is het waar, want het is pas na tournees van artiesten uit de Stille Oceaan over de hele wereld heeft ukulele ontvangen erkenning.
Zo vreemd als het klinkt misschien, ukulele heeft vele voordelen, het maken van honderden muzikanten over de hele wereld plukken dit instrument.

Grootte
Verrassend, zijn kleine omvang is ukulele voordeel en niet een nadeel. De bescheiden omvang vereenvoudigt het vervoer en maakt het mogelijk vrijwel overal.

Eenvoud
Ukulele heeft slechts 4 snaren, die akkoorden vereenvoudigt tot een elementair niveau. Bijvoorbeeld C en am akkoorden zijn geklemd met slechts een String, maar in verschillende frets. In slechts een paar uur van het beoefenen van je spelen eenvoudige melodieën, en met regelmatige oefeningen in slechts een maand u overwegen jezelf een expert.

Prijs
Een andere onbetwistbare sterke kant van ukulele is de lage prijs. Zoals ik was net begonnen om vertrouwd te raken met dit instrument was ik verrast door het feit dat de hoge kwaliteit modellen kosten slechts ongeveer 2500 roebel (~ 45 dollar). Het is zonder twijfel een geweldige prijs voor een instrument met zo’n groot potentieel.

Er zijn slechts 5 soorten van ukulele in de wereld, ze zijn:
Sopraan (totale lengte 53 cm)
Concert (58 cm)
Tenor (66 cm)
Bariton (76 cm)
Basgitaar (76 cm)

Sopraan, de kleinste van hen allemaal, is de meest populaire een. Ik ben ook een fan van dit type ukulele als haar geluid is huiselijk, warm en teder. Het nadeel is de kleine fret grootte, die ontberingen voor de nieuwkomers creëert, maar ze kunnen worden overwonnen met voldoende praktijk. Concert ukulele is groter, daarom resoneert sterker, het maken van geluid luider en meer verzadigd. Tenor ukulele is een goede keuze voor mensen die al kunnen spelen een gitaar. Fret grootte van dit type ukulele is vergelijkbaar met een gewone gitaar die het gemakkelijk maakt om te leren. Bariton ukulele heeft een veel lager geluid. Sommige mensen verwijzen naar dit instrument als een “pseudo-gitaar” die volledig onjuist is. Grote grootte creëert diepe, fluwelen geluid. Bariton ukulele is een geweldige aanvulling op elk ensemble. Ten slotte, de Bass ukulele. Dit type verscheen pas onlangs, en heeft nog niet ontvangen brede erkenning. Na een vorm vergelijkbaar met ukulele sopraan en veel dikkere snaren, het creëert lage geluiden in tegenstelling tot alle andere.

Voor beginners Ik zou adviseren te beginnen met sopraan ukulele, want dit is het type dat melodieën vaak geassocieerd met Hawaï creëert, en je krijgt precies wat je zou verwachten van dit instrument met uw aankoop. Het is interessant om te weten dat gewoon weten 4 belangrijkste akkoorden: C, am, F, G, u spelen 70% van alle nummers ooit geschreven voor ukulele. En laatste stuk van advies voor collega-ukulelists: ondanks de eenvoud van het instrument, is het onmogelijk om overal te komen zonder constante praktijk, regelmatige lichaamsbeweging en inspanning. Het is beter om te spelen voor 15 minuten per dag dan 4 uur per maand. Vergeet niet: А reis van duizend mijl begint met een enkele stap.

Related Posts