Stappen naar muziek - Neonway

Uw kind naar muziek richten

Veel ouders uiten hun verlangen om hun kind naar de muziekschool te sturen, zodat het kind deel van de prachtige muziekwereld werd en zich bij hem voegde.

En die aspiratie is zeker juist. Ongeacht of het kind in de toekomst in het orkest zal spelen of niet, de psychologen noteren veel nuttige kwaliteiten, waarvan de ontwikkeling wordt vergemakkelijkt door muziek. Kinderen worden slimmer, zelfverzekerder en, dienovereenkomstig, meer verantwoordelijk in relatie tot de taken die zijn ingesteld en andere mensen om hen heen. Ze “activeren” onder andere de rest van de capaciteiten en talenten, die de kans zullen geven om te slagen in bepaalde school onderwerpen.

Echter, als de ouders besloten om een dergelijke verantwoordelijke stap te nemen, de inleiding tot de “juiste” muziek moet plaatsvinden bijna met luiers (het beste van alles tijdens de perinatale ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder, die zal luisteren naar de klassiekers). Immers, zoals deskundigen zeggen, hoe eerder om het muzikale talent van de baby te identificeren en te ontwikkelen, hoe waarschijnlijker het is dat hij hem niet zal moeten dwingen om muzieklessen bij te wonen.

Daartoe hebben kindpsychologen en muziek leraren een systeem van aanbevelingen ontwikkeld voor de volwassen familieleden van het kind die hem op het muzikale pad willen richten:

1. eigen voorbeeld.
Zeker in elk huis waren er een aantal muziekinstrumenten die werden gebruikt door ouders, vaak een gitaar. Als de eigenaren niet vergeten zijn hoe te spelen, u kinderen aantrekken om te proberen om te spelen op hun eigen. Als er geen instrumenten zijn, u een eenvoudige Kinder gitaar of drums kopen in de kinder winkel. Nu worden zelfs Kinder piano’s verkocht.

2. luisteren naar muziek.
Tijdens huishoudelijke klusjes (koken, naaien, breien) is het de moeite waard om lichte klassieke muziek te laten opnemen. Luidheid moet rustig en goed worden waargenomen door de baby. Het is belangrijk dat de moeder zelf naar muziek luistert voordat de baby geboren wordt. Het zal helpen voor Self-kalmerende en in de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby, de harmonie van de algehele vorming van het lichaam.

3. “een hart-tot-hart gesprek.”
Je bent niet van plan om aardig te zijn. Daarom is het onmogelijk om een basisschool student in een muziekschool op zichzelf in te schrijven. Eerst moet je met hem praten, voordat dat systematisch het bijwonen van klassieke muziek concerten. Als het kind interesse uitdrukt en niet grillig is, het evenement ontwijkt, is het de moeite waard om hem langzaam voor te bereiden op de toekomstige rol van een leerling van de muzikant.

Helpen bij het kiezen van een richting.

Natuurlijk zijn er te veel muzikale trends, en de ouder zelf, als hij geen muzikaal onderwijs heeft, kan gemakkelijk verward raken in al deze diversiteit. Daarom moet u, voordat u uw kind naar de klas van de muziekschool stuurt, een specialist raadplegen. Alleen hij zal in staat zijn, de leeftijd en neigingen van de toekomstige student te beoordelen, om te bepalen waar te beginnen.

Download de tekst als PDF-bestand.