Over David Garrett - Neonway

Jongste virtuoos-David Garrett

Een jonge violist uit Amerika, David Garrett, die in het Guinness Book of records voor de meest virtuoze spel kwam, is slechts 35 jaar oud.

Hij leerde viool spelen toen hij nog maar 4 jaar oud was. Zijn vader was advocaat en zijn moeder was een beroemde ballerina. Hij nam zijn achternaam van zijn moeder, omdat het gemakkelijk te onthouden en uit te spreken. Op 7-jarige leeftijd was de tweede Mozart al aan het Conservatorium aan het studeren en bij 12 jaar gaf hij soloconcerten in combinatie met de beroemde violist Ido handel. Het is niet bekend waarom hij het King’s College van Londen binnenkwam, vanwaar hij werd gedwongen voor frequente Passes als gevolg van toeren. Hijzelf vrekte later dat hun paden gewoon waren afgeweken vanwege onverenigbaarheid, zijn en College. In 1999 schreef David zich in bij de Juilliard School in New York. Vier jaar later werd hij de beste componist van de school. Door gebrek aan geld, de violist moest instemmen om te werken als een model, als hij heeft een verfijnde verschijning, juiste gelaatstrekken en een goede lichaamsbouw.


De muzikant ontving zijn eerste Stradivarius viool op de leeftijd van 11 persoonlijk van de president van Duitsland, en op 13 had hij al zijn eigen schijf opgenomen. Op zijn 16de speelde violist bij het Berlin Symphony Orchestra. Hij werd aangeboden om te sterren in een show op het BBC-kanaal. In zijn eerste album probeerde hij jonge mensen te krijgen om interesse te tonen in klassieke muziek. Hij speelt moderne rock composities en beroemde soundtracks, Country en folk muziek. Zijn spel verbaast met zijn snelheid en zuiverheid van geluid. Naast werken van Paganini, Chopin, roman-Korsakov (bekend als “Flight of the Bumblebee”), speelt de violist en hedendaagse componisten. Hij bereikte geleidelijk de bekendheid, hij werd zelfs uitgenodigd om de handvatten van een bekende firma te adverteren. In 2013 speelde David in de film Paganini-Violin Devil, waar hij de hoofdrol speelt en de muziek van Paganini meesterlijk uitvoert. Bijzonder gedenkwaardig is paganini’s beroemde spel op één snaar, die Garrett briljant herhaalde. David componeerde ook de soundtracks voor de film.

Nu geeft de muzikant 200 concerten per jaar, met behoud van uitstekende vorm. Onlangs bezocht de violist Rusland met concerten.

Garrett heeft een heleboel fans, maar nog niet zo’n soort, die een levenspartner kan worden, blijvende meerdere scheidingen vanwege de Tour.

Download de tekst als PDF-bestand.