GUITATYPEN - Neonway

GITAAR VOOR AL JE DIVERSITEIT!

Gitaar is al lang een van de meest populaire instrumenten onder muzikanten zowel beginner als ervaren. Het is al moeilijk voor ons om te denken met vrienden bij het vuur te zitten zonder het geluid van een gitaar, wat een onbeschrijflijke sfeer van comfort creëert. Ook in de kring van verschillende muzikale groepen is gitaar vaak een onmisbaar instrument.

Soorten gitaren

Dus, gitaar is een rekbare concept. Er zijn verschillende typen van dit hulpprogramma. De meest voorkomende, en bijna iedereen bekend, is een akoestische gitaar. Wat is het principe ervan? Simpel gezegd, de snaren die de muzikant trekt, maken een geluid. Dit geluid, in het midden, of hol lichaam, door een speciaal gat resoneert en dus versterkt. Daarna wordt het geluid “komt uit” van de gitaar. Dit type gitaar zit ook verschillend van elkaar door de massa van de functies. Bijvoorbeeld, de vorm van het dek (romp), gier, mechanica, evenals het type hout waaruit het gereedschap wordt gemaakt. Zelfs de ontwerpen kunnen verschillen van elkaar. De meeste muziekwinkels bieden een breed scala aan akoestische gitaren van alle soorten en configuraties.


Een ander gebruikelijk type gitaar, dat meestal wordt gebruikt door meer verfijnde muzikanten, is elektrische gitaar. Sinds zijn voor vader is akoestiek, de principes van hun werk zijn vergelijkbaar, maar verschillend in een aantal belangrijke momenten. Dus, hoe wordt het geluid in de elektrische gitaar uitgepakt? Wanneer een muzikant de snaren trekt, wordt hun geluid opgepikt door een speciale gitaar microfoon genaamd de pickup. Het zendt dit geluid naar de versterker, die het dienovereenkomstig versterkt, en vervolgens een stroom van noten en melodieën uit de speakers giet. Net als akoestiek verschillen elektrische gitaren van elkaar, maar het principe van hun werk blijft hetzelfde. Omdat de gitaar niet zal functioneren zonder een speciale geluidsversterker, wordt het elektrisch genoemd. Het voordeel van deze gitaren is dat de gitarist dankzij Special Effects-pedalen en-processors het geluid dat hij ontvangt, kan aanpassen of verwerken. Wanneer de pickup de melodie absorbeert, stuurt hij een signaal naar dit speciale apparaat. Het geluid wordt getransformeerd, en van de luidsprekers om een volledig nieuwe te communiceren, in tegenstelling tot het “Clean Channel” geluid. Het is dankzij de verscheidenheid van dergelijke “knoppen” elektrische gitaar wordt gebruikt in bijna alle stijlen van muziek, die niet kan worden gezegd over akoestische gitaar.

Moeilijke keuze

Hoe kies ik een gitaar voor jezelf? Er zijn een aantal factoren om te overwegen bij het kiezen. Omdat elk instrument verschilt van elkaar, het eerste ding om te beslissen voor de uitvoering van welke stijl van muziek het is bedoeld. De kwaliteit van een muziekinstrument wordt vaak bepaald door de fabrikant. Beroemde merken kosten soms meer alleen vanwege hun naam, maar het is niet altijd de moeite waard om erop te besparen. Degenen die decennia lang op de markt zijn geweest en een goede naam hebben gewonnen, zullen geen goederen van lage kwaliteit produceren en het risico van het huwelijk is veel minder. Het is belangrijk dat de gitaar nergens wordt gedrukt, het was handig en aangenaam om te spelen. Ja, soms pak ik een gitaar zelfs in grootte. De hoogte waarop de snaren zich bevinden mag niet groter zijn dan 2 mm voor de elektrische gitaar, en 3,5 mm op de akoestiek. In de praktijk kunnen deze cijfers hoger zijn. Nogmaals, dit hangt vaak af van het bedrijf van de fabrikant. Vergeet niet dat elke gitaar, zelfs dezelfde fabrikant, is uniek en verschillend van alle anderen.

Elke dag worden er een groot aantal gitaren verkocht over de hele wereld. De populariteit van dit instrument groeit gestaag, en het is al in geslaagd om een van de belangrijkste plaatsen in de wereld van de muziek te nemen.

Downloaden alsPDF-bestand.