Gitaar leren spelen - Neonway

Die Grundlagen des Gitarrenspiels

Over gitaar in het kort
Laat me je een beetje vertellen over dit prachtige instrument. Ik zal niet ingaan op het verhaal, als dit alles wat je vinden op het Internet met gemak, het openen van ten minste Wikipedia.

In feite is de gitaar vrij eenvoudig te beheersen instrument. Voor 2-3 dagen hard werken kun je al leren spelen. Sommige mensen doen het slecht, sommige zijn goed. Dat is niet het punt. Je moet begrijpen dat je nodig hebt om te “communiceren” met de gitaar. Nee, praat niet, natuurlijk! Je moet begrijpen hoe de gitaar zich gedraagt in een bepaalde situatie. Met andere woorden, je moet de gitaar te spelen, het zetten van je hele ziel. Jezelf alles geven. Als u het niet doet, is het onwaarschijnlijk dat u zult slagen. De gitaar is als een vrouw. Ze heeft zorg en genegenheid nodig. Als je de gitaar speelt, wees dan voorzichtig en je zult slagen.

Zoals ik al zei, de gitaar heeft zorg nodig. Voordat het spel en na het spel, veeg het stof, Controleer alle bevestigingen en integriteit van de gitaar. Als je niet, na verloop van tijd, zal je gitaar gewoon erger worden om geluid en uiterlijk, natuurlijk, zal bederven. Zorg ervoor dat u het apparaat in een behuizing of in een geïsoleerde ruimte verwijdert om verschillende temperaturen en andere invloeden te vermijden (meer betreft akoestische gitaren).

Onthoud alleen hoe de band “Kiss” gitaren op het podium brak. Een zichzelf respecterende muzikant zou dat nooit doen. Nou, dat is prima. Kus zijn normale jongens en hun muziek is goed, maar dat is niet waar het over gaat. Genoeg filosofie en laten we meteen naar het punt gaan. We zullen meer verwijzen naar een akoestische gitaar dan naar een elektrische gitaar.

Algemene eisen
Om te leren hoe de gitaar te spelen, moet je een paar gemeenschappelijke eisen die van groot nut zal zijn bij het beheersen van het instrument te onthouden.

1. het eerste en belangrijkste ding is om de wens te hebben om te spelen. Het klinkt misschien gek, zoals ik dacht toen ik gitaar begon te leren, maar dat is de belangrijkste regel bij het leren van een gitaar. De wens om hard te studeren is zeker om vruchtbare resultaten van je werken te geven. Als je iets niet doen, neem dan even pauze. Rust, een kopje thee. Je gaat eindelijk liggen. Maar geef je verlangen niet op. Als het verlangen verdwijnt, heeft het geen zin om verder te gaan. Gitaar spelen vereist de hele tijd!

2. het tweede ding om te leren is de gezondheid van je vingers in het beginstadium van de training. Elke beginnende gitarist wordt geconfronteerd met het probleem van masochis op zijn vingertoppen. Meer raakt de linkerhand, als het je klem de snaren, het maken van akkoorden op de nek. Zorg ervoor dat u niet te laten meeslepen. Neem ook een adempauze en kneed je vingers met een mini massage. Uit mijn ervaring weet ik hoe het pijn doet en niet snel geneest. Voor onze zwakkere seks, natuurlijk, geen nagels. We zullen moeten opofferen. Ofwel manicure of gitaar spelen. Maar een echt sterk verlangen wint altijd.

De derde belangrijke regel is de mentale toestand van een persoon. Is het moeilijk om de gitaar te leren spelen als je een onevenwichtige persoon bent en constant nerveus? Het gaat niet werken. Het spelen van de gitaar vereist een evenwichtige staat en geduld. Als je niet allemaal recht hebt met zenuwen, zal je uiteindelijk deze zaak laten vallen of de gitaar breken. Dus voordat u begint te leren spelen, evalueren van de toestand van uw mentale eigenschappen, en dan beginnen met leren.

4. en nog een, belangrijk, regel. Drink geen alcohol bij het spelen van de gitaar. Als je dronken bent, zul je het gevoel hebben dat je vastgeschroefd bent, maar het zal niet echt het geval zijn. Misschien zullen sommige ervaren rockers het niet met me eens zijn, maar met een sober en gezond verstand blijkt het spel veel mooier en beter te zijn. Nou, dit punt kan hoogstwaarschijnlijk worden toegeschreven aan degenen die het instrument onder de knie hebben, maar nog steeds Beginners raden sterk af om te leren spelen voor een fles bier of een glas thee.

5. en natuurlijk de hoorzitting. Voor een succesvolle gitaar spelen zul je een scherp oor nodig hebben. Er is een mening dat sommige muzikanten niet schijnen met een scherp oor. Dat klopt. Maar ze zijn meer begaafde individuen dan autodidact. Hoe u uw gehoor bepaalt, vraagt u. Je bent waarschijnlijk vele malen naar de Lora geweest. Dus hier is een medische kaart om te helpen:) Grapje. Ja, iedereen moet weten wat zijn gehoor is en daaruit conclusies trekken.

Een gitaar instellen
Ik moet je hier van streek maken. Als je nog nooit een gitaar hebt gespeeld en gewoon hebt geplukt, zal de Setup erg krap zijn. Vraag betere vrienden die weten hoe ze een gitaar moeten tunen. Als er geen, een zeer eenvoudig en prachtig programma zal nuttig zijn. Het programma heet “Camerton” en vereist geen installatie. Je het hier downloaden. Op een bepaald moment zetten we de gitaar op de pieptoon van de handset. Zo’n hoot gaf een briefje mi. Als u één notitie instelt, u al het andere instellen.

De noten gaan in de volgende volgorde van de bodem naar boven, dat wil doen van de eerste tot de zesde snaar: Mi (E), si (H), zout (G), re (D), La (A), Mi (E). Zoals je zien, de eerste en zesde snaren zijn identiek in naam en geluid, maar alleen in verschillende octaven.

Zodra je de eerste snaar hebt ingesteld, kan de tweede reeks worden afgesteld, door op de tweede snaar op de vijfde fret te drukken. Als u correct instelt, moet het geluid identiek zijn, wat betekent dat de snaren in unison moeten klinken. Hetzelfde geldt voor alle andere snaren, maar om de derde snaar op de tweede te passen, moet je niet op de vijfde fret, maar op de vierde klemmen. Stel de vierde tekenreeks opnieuw in op de vijfde enzovoort. In het algemeen stem ik in het oor. Dat is, nergens druk ik op iets, trek gewoon de snaren en pas aan, want ik weet al hoe ze moeten klinken. U ook na het instellen controleren door de eerste en de zesde tekenreeks te snaren. Het geluid op de notitie moet hetzelfde zijn.

Voor beginners, een klein set-up teken:
We stellen de eerste snaar in op de stemvork of ander geluid “Mi”.
De tweede snaar wordt geklemd op de vijfde fret, en de eerste is opengelaten. We driugle op beide snaren op hetzelfde moment totdat je een identiek geluid te krijgen.
De derde snaar wordt geklemd op de vierde fret, en de tweede is opengelaten. We driugle op beide snaren op hetzelfde moment totdat je een identiek geluid te krijgen.
We klemmen de vierde snaar op de vijfde fret, en laten de derde een open. We driugle op beide snaren op hetzelfde moment totdat je een identiek geluid te krijgen.
De vijfde snaar wordt geklemd op de vijfde fret, en de vierde is opengelaten. We driugle op beide snaren op hetzelfde moment totdat je een identiek geluid te krijgen.
We klemmen de zesde snaar op de vijfde fret, en laten de vijfde op een open. We driugle op beide snaren op hetzelfde moment totdat je een identiek geluid te krijgen.

Akkoorden
Dus hier komen we naar de meest elementaire. Waar te beginnen? Het eerste wat je moet doen is een paar simpele akkoorden beheersen. In de regel zijn de meest populaire akkoorden klein en groot. Dat is standaard. Meestal is het am, A, DM, D, FM, F enzovoort. Laten we de eerste “A”-snaar doorbreken. Het wordt het “La Major” akkoord genoemd. De snaren gaan van links naar rechts. Dus de eerste aan de linkerkant is de 6e snaar, die de top is op de gitaar en de fattest. Het Kruis betekent dat deze string is vastgelopen met de duim, dat wil zeggen, geen geluid uit het is niet gemaakt. Stippen zijn onze vingers en spannen de snaren op de tweede fret. De getallen boven de puntjes betekenen de cijfers van onze vingers, die beginnen met de index.

Dit zijn de basis akkoorden die je moet leren. Klim niet in verschillende ingewikkelde akkoorden met verschillende consoles. Je krijgt ze. Ik zal meer te beschrijven over de akkoorden in mijn volgende artikelen, maar voor nu de belangrijkste degenen.

De snaren busting en vechten tegen het spel
String busting is ook de basis van het spel. De buste stelt u in staat om muziek te produceren meer melodicly. Ook is gitaar busting de basis van klassieke muziek, waar veel dynamische noten snel variëren. Je hebt deze spel methode nog niet nodig. Het lijkt meer op een vechtspel. Ik denk dat we veel gitaristen hebben gezien vechten. Dat is, de hand gaat op en neer.

Hier, eerlijk gezegd, is het moeilijk om iets te adviseren, want het spel van de strijd is een nogal individuele techniek van het maken van muziek. Ze spelen ook zogenaamde mediators, maar je hebt het nog niet nodig. Probeer alleen te spelen. Maar raak de snaren niet te hard, als je het risico om je vingers te breken om het bloed. Het gebeurde me toen ik wilde dat de gitaar luider klinkt. Daarna, de hele deca was bedekt met bloed, en zijn vingers waren gebroken. Klop de snaren matig en langzaam. Probeer het gewoon door te poetsen.

Trainen op liedjes van andere mensen
Natuurlijk zul je je melodieën nog niet kunnen componeren in je gedichten. Er zijn een heleboel websites met teksten en akkoorden op het internet. Kies voor alle smaken van elk nummer en Train erop totdat je de gekozen song perfect speelt. Heb je het gewonnen, onthoud? Start de volgende. Zo, zul je niet alleen leren om te spelen, zij het op liedjes van andere mensen, maar ook in staat zijn om te bogen op het bekende feit dat je weet hoe je gitaar te spelen.

Na verloop van tijd zul je in staat zijn om liedjes te schieten op het oor. Je hebt geen akkoorden nodig. Maar laten we onszelf niet voor gaan. het is nog steeds een lange weg. Gitaar spelen kost tijd om te leren.

Dus, mijn kleine handleiding over leren om gitaar te spelen komt tot een einde. Natuurlijk is dit niet genoeg, maar voor de basis van het begin van de training is het artikel compleet.

Download de tekst als PDF-bestand.