Een muzikaal oor hebben - Neonway

Wat is muziek horen?

Het negeren van de officiële definities, laten we zeggen dat het gaat om iemands vermogen om te horen en te onderscheiden van sommige geluiden, hun combinaties en ritmes. Natuurlijk, iedereen die geen gehoorproblemen heeft, kan horen, maar niet iedereen is in staat om valse noten te onderscheiden, de tonaliteit van geluid te veranderen of een favoriete melodie te reproduceren, slechts één keer na het luisteren. Zo’n onvermogen betekent muzikaal horen.

Hoe Controleer je of er een muzikaal oor is of niet? Om dit te doen, probeer niet te zingen op de recorder favoriete melodie, en dan boos van het feit dat de gecreëerde “meesterwerk”-niet een meesterwerk, en wat je wilt snel te verwijderen. Niet iedereen kan zijn stem beheersen, dus het is niet nodig om zich te concentreren op deze “test”. De eenvoudigste manier is om uw gehoor op de piano te controleren. Vraag de persoon om op een van de toetsen van dit instrument te drukken en kijk niet naar welke toets is gebruikt. Probeer daarna het geluid op te pikken dat wordt gehoord door tonaliteit.

Ook kan het gehoor worden gecontroleerd door uw ogen te klappen. Vraag iemand om een ritme als dit uit te voeren, wacht 5-8 seconden en probeer het te reproduceren. Het zal blijken-de hoorzitting is aanwezig. Er zijn ook speciale tests die niet alleen de aanwezigheid/afwezigheid van een muzikaal gehoor controleren, maar ook de ernst ervan. Dergelijke tests vandaag kunnen gemakkelijk worden gevonden op het Internet, ze zijn niet alleen informatief, maar heel fascinerend.

Maar het allerbelangrijkste is dat het sombere nieuws over de afwezigheid van muzikaal horen niet als een oordeel mag worden opgevat. Ja, het perfecte muzikale oor is een geschenk van bovenaf, maar het feit dat je je toestaat om muziekinstrumenten te spelen en heel draaglijk zingen, kun je trainen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar je en moet horen te ontwikkelen, en, een dergelijke aanbeveling die u wilt iedereen te geven, want op een nieuwe manier om muziek te horen, en de wereld als een geheel-het is duur!

Download de tekst als PDF-bestand.