De geschiedenis van de creatie van Bass - Neonway

Waarom ze een basgitaar gemaakt

De moderne muziekwereld is moeilijk voor te stellen zonder zo’n muziekinstrument als basgitaar. Dit unieke instrument wordt gebruikt bij bijna elk concert. Zonder het gebruik van een basconcert, zou het nauwelijks een echte plek worden voor fans van Live muziek. Weet je wat de naam van het instrument dat bestond vóór het verschijnen van Bass-gitaar? Hoe wist het licht over de bas? Wat zijn de redenen voor de schepping ervan? Wie heeft dit prachtige en unieke muziekinstrument gecreëerd? Dit zijn de vragen die van belang zijn voor fans van echte muziek.

Heeft iemand gehoord van een muziekinstrument als contrabas? De contrabas is de belangrijkste voor basinstrumenten en het grootste akoestische instrument, waarvan men gelooft dat het behoort tot de familie van violen. Het muziekinstrument werd gebruikt als het belangrijkste basinstrument. Contrabas werd in de 20e eeuw ook gebruikt in verschillende ensembles. Samen met zijn positieve kwaliteiten had contrabas een aantal nadelen, zoals: omvangrijke afmetingen, groot gewicht, bevloering, verticaal en gebrek aan constructieve uitvoering. Het onmiskenbare nadeel was dat de frets afwezig waren van de gier, en het was stil.

De populariteit van jazz in de 20-30s van de vorige eeuw was het winnen van een momentum. Samen met jazz begon de verspreiding van auto’s te stijgen, waardoor de mobiliteit van ensembles toenam. Het is onmogelijk om niet te herinneren aan de opkomst van technologie om elektro-geluid te verhogen, dat wil zeggen de vraag was een muziekinstrument dat een onhandige contrabas zou kunnen vervangen. Dit was het begin van beproevingen op de schepping van zo’n muzikaal wonder, maar de eerste pogingen waren mislukkingen.

Ook werd op hetzelfde moment basmandoline gemaakt, genaamd Gibson Mando-bas, maar het werd slechts 18 jaar geproduceerd (alleen tot 1930). Paul Tutmark is een Amerikaanse muzikant en industrialist. Hij creëerde de Electro-Bass gitaar AudioVox No. 736. Ze had de finishing touch van de huidige basgitaar, dat is, ze had een Vulture en frets werden horizontaal gerangschikt en had een houten lichaam.

Het is ook de moeite waard om Leo Fender te noemen, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de creatie van de basgitaar. Leo Fender-American industrialist, bedacht de basgitaar “Prestige” in 1951. Het werd gemaakt op basis van zijn eigen elektrische gitaar “Telecaster.” “Prestige” was de meest succesvolle uitvinding van Leo, die al snel populariteit verwierf bij muziekinstrumenten. De ontwerpen van dit muzikale wonder zijn uitgegroeid tot de basis voor de productie van basgitaren. Een beetje later verscheen de uitdrukking “Bass Fender” symbolisch voor de basgitaar. Leo Fender stopt daar niet. In 1960 produceerde hij een verbeterde basgitaar genaamd jas Bass. Het werd niet minder populair bij zijn voorganger.

Al enkele jaren was Fender de dominante producent van basgitaren, totdat rivaliserende bedrijven hun eigen basgitaren begonnen te ontwikkelen. De allereerste vorm van basgitaar, die werd vervaardigd door de Duitse firma Hofner in 1955. Het was een semi-akoestische basgitaar die een vioolvorm had. Iets later werd dit prototype alleen populair omdat het de keuze was van Paul McCartney (de beroemde bassist van The Beatles) als het belangrijkste instrument. Veel bedrijven begonnen hun eigen basgitaren te produceren, waaronder het beroemde Gibson-bedrijf, dat verschillende soorten bas-elektrische gitaren produceerde, genaamd “SG” en “Les Paul”.

Deze mensen hebben de muziekwereld op zijn kop gezet. Dankzij hun enthousiasme en interesse in de ontwikkeling van muziek technologie, en de liefde voor muziek, heeft de wereld vele soorten basgitaren ontvangen, het geluid van welke Luister-en-ers genieten van deze dag.

In de 60e eeuw, toen rock muziek begon te verschijnen, was de basgitaar in staat om het meest gebruikte muziekinstrument te worden. Dit was het begin voor de opkomst van nieuwe gitaren, zoals: akoestisch, fretloze (deze twee types hebben een groter aantal snaren), de opkomst van gitaren waarin electronica is gebouwd, de afwezigheid van een Vulture hoofd, verdubbelde of gebouwde snaren. Het is onmogelijk om niet te spreken over de ontwikkeling van technologie met het spelen van Bass. Het ding is dat van de gitaar ging lenen-lift en taping, die diende als de opkomst van een specifieke techniek voor bas, waarvan de soorten zijn het spel van flagoletami klap.

Tot slot, de volgende factor is dat de bas gitaar is geen gitaar. Ze kreeg haar naam vanwege gelijkenissen en externe tekens. Dit is een groot verschil tussen deze twee unieke muziekinstrumenten die de wereld van de muziek hebben veranderd. Natuurlijk is het moeilijk om de huidige muziek te bedenken zonder hun deelname. Voor fans van rock muziek is Bass Guitar een onmisbaar instrument geworden waarmee je echte wonderen op het podium creëren.

Download de tekst als PDF-bestand.