BASS GUITAR SLAP - Neonway

Technieken van het spelen van de Bass Guitar. Klap.

Een van de technieken van het spelen van de bass-gitaar is een “slap “. De naam van deze techniek kenmerkt heel specifiek deze modaliteit van het spelen van een Bass lijn.

Iíve hoorde een verhaal over de oorsprong van deze techniek (niet zeker of het waar is): eens, in een beroemde jazz-band, de drummer niet gekomen om de repetitie, dan is de contrabas speler begon zijn deel te spelen door het uitpakken van geluiden uit te slaan met de vingers van de rechterhand op toets. Het resultaat was een gesimuleerd percussie-instrument met gelijktijdige klinkende Bass-lijn.

De techniek van het spelen door slapping werd wijd verspreid met de komst van de basgitaar. In de jaren zeventig experimenteerde een briljante jazztrompettist Miles Davis op zoek naar nieuwe klanken met zijn nieuwe band. Als resultaat van deze experimenten, werd een nieuwe richting in pop muziek verschenen-Jazz-rots. Davis uitgenodigd voor zijn band Young, talentvolle bassist Marcus Miller, een virtuoze bassist die de slap techniek gebruikt. De stijve, Funky Bass-lijn, organisch gemengd in het nieuwe concept van de muziek van Miles Davis.

Nu zijn er veel subtiliteiten in de slap spelen technieken. ITIS beter om te beginnen met een simpele dingen. Rechterhand gelegen als een voortzetting van toets, vingers licht gebogen, alsof je een appel in je hand houdt. De handbeweging is vergelijkbaar met de beweging van de handen werken met een schroevendraaier. Rechts, links. Het spelen van een octaaf.


Phalanx van de duim raakt de lagere nota, door de wijsvinger (de vingertop) we knijpen uit de bovenste noot (zoals reset), stap voor stap, precies en methodisch. Bij voorkeur in een duet met een metronoom. Precies spelen, kwart, achtste, zestiende. Dan twee noten aan de onderkant, twee aan de top. Verder voor drie, voor vier.

Let op: spelen op de top paar noten moet “pinch off ” op zijn beurt door de index en middelvinger. Er zijn muzikanten die gebruik maken van een ringvinger. Gebruik soms de duim aan beide kanten, volgens het principe van de bemiddelaar.

Er zijn geen strikte regels in de nieuwe inname van het spelen, blijft ruimte voor uitvinding van iets nieuws, origineel. In de linkerhand zijn er notities die klinken, en er zijn “dove “. In muziek wordt de aantekening op document aangeduid door een kruis. Dergelijke nota’s imiteren de slag van percussie instrumenten. De virtuoze afwisseling van dergelijke noten in een ingewikkelde ritmische patroon geeft de uniciteit van het geluid van “slap ” technieken op Bass Guitar.

Er zijn veel video-, audio-en muziekscholen gewijd aan de “slap ” technieken. Ik adviseer u om te kijken, luisteren en spelen zoveel mogelijk. Elke Bass-speler interpreteert deze techniek op zijn eigen manier. Om uw eigen unieke geluid te krijgen moet u reusachtige hoeveelheden muzikaal materiaal verwerken. Vele uren van individuele lessen, bij voorkeur in een ensemble met een drummer. Geduld en werk. Veel succes op de golven van de moderne muziek!

Related Posts